Futbol després del mur Notes Soltes

Històrics en problemes IX.

Després de moltes setmanes d’absència, torna el repàs habitual a la temporada d’alguns dels històrics més rellevants en l’edat d’or del futbol europeu. Des de l’última entrada els designis de molts d’ells han canviat radicalment. Recuperem a Newcastle i Kaiserlautern per al futbol de primera, el Forest va ser derrotat en el play-off d’ascens pel sorprenent Blackpool, vam deixar al Leeds en el Championship després de quasi quatre temporades en l’ostracisme i hem tingut al SaintEtienne a França com a líder destacat durant cinc setmanes.


I a França comencem. En la Ligue.2 el Nantes continua amb la seua frustrant trajectòria autodestructiva. La passada campanya va estar prop d’acompanyar a l’Estrasburg al National, encara que ja allunyats els fantasmes del descens, el club amb més titols del país encara mostra signes de debilitat en la seua lluita per regressar al futbol de primera. La seua temporada en la segona divisió ha estat discreta per moments, i a pesar de trobar-se a tan sols tres punts del liderat manté una estranya fluctuació que li duu permanentment a mantindre la distància, no assolint mai els llocs de privilegi. El seu inici de campanya després de la important eixida de N’Daw rumb a Saint-Etienne va ser irregular, soles sumant 4 punts en les cinc primeres jornades. Les places de descens corren a càrrec d’altres dos nobles, El Stade de Reims i el Metz, que lluitaran per evitar un descens que a dia de hui preix segur.

A la primera divisió podem dir que el ASSE ja no entra dins del contingent d’històrics en problemes. Encara que en el passat curs soles es va salvar per ser el menys roïn del campionat. Amb una encertada política de contractació de joves valors, acompanyant amb algun il·lustre, vegen-se els casos de Sanogo, Monsoreau o Ebondo, han aconseguit donar lustre a un equip replet de figures emergents com Riviere (figura dels verds després de l’eixida de Gomis) o de Bayal. L’històric conjunt de la conca minera francesa es troba en ple paró a tres punts del líder (Lille) i mostrant una solidesa defensiva que rendibilitza l’extraordinari atac que posseeix l’equip de Christophe Galtier, un etern “adjunt” en banquetes tan prestigioses com les del Portsmouth, Marsella o Lió que està aprofitant la seua oportunitat en el GeoffroyGuichard. Els hereus de les penúries dels verds, Mònaco i Lens, se’ls presenta un any duríssim si no volen acabar en el pou de la segona divisió. Ambdós estan establits en les cinc últimes posicions.

Creuant el Canal de la Manxa, ja en el Championship anglès, no hi ha més que bones notícies per a la història de la Premier League. El sorprenent Leeds United, que tornava després de tres temporades d’absència a la segona divisió, està protagonitzant una de les millors estrenes que se li recorden a un ascendit, situant-se en la quarta posició empatat a 40 punts amb el segon classificat (Cardiff City). Els homes de Simon Grayson han retornat l’esperança i la il·lusió a Elland Road. L’argentí Luciano Becchio amb 11 gols és l’autèntic crack del equip, que a l’estiu es va reforçar amb tota una realitat per a la porteria anglesa, Kasper Schmeichel. Un segur de vida per a la retaguàrdia “White” que ha aconseguit donar més d’un triomf al seu equip.

Kasper millora una defensa que no es precissament el punt més fort del equip, ja que en més d’una ocasió el Leeds ha perdut punts per deixar-se remuntar un resultat prou ampli. L’última jornada va empatar 3-3 davant el Portsmouth després d’anar guanyant per 3-1 (amb prou mala sort, al ser O’Brian autor de dos gols en pròpia meta), encara que la més sorprenent va ser la derrota per 4-6 davant el Preston, sobretot després d’anar guanyant per 4-1 faltant 25 minuts per al final del partit. En les pròximes setmanes el club de Yorkshire haurà de mostrar la seua validesa, ja que enfrontarà a Middlesbrough (Que a pesar de la seua pèssima classificació sempre és un rival perillós) al Cardiff , i seguidament inaugurarà la FA CUP amb tot un Arsenal. Recordem que en el passat exercici el Leeds va guanyar 0-1 en Old Trafford en la copa sent equip de League One, forçant el replay davant el Tottenham en la següent ronda.

Sense moure’ns de la categoria, ens trobem al rei de l’empat, que no és altre que el Nottingham Forest. Encara que s’ha reforçat amb Aron Ramsey (Arsenal), Marcus Tudgay i amb l’internacional nord-americà Robbie Findley per a aconseguir l’ascens que se li va escapar la passada campanya en el play-off després d’ocupar durant gran part de la segona volta la 2º posició en la taula. Els homes de Billy Davis conten amb tres partits menys a causa dels últims ajornaments per les nevades.

L’any es tancarà en City Ground enfrontant-se amb el Derby County en un dels derbis més apassionants del futbol britànic. Els carners visiten Nottingham entrenats per Nigel Clough, fill del mític Brian Cloug, que va dirigir a ambdós conjunts convertint-los en campions de lliga. De guanyar i fer el mateix en els partits pendents els reds es situarien segons. No es pot acusar al Forest d’irregular en l’inici de campionat, ja que el resultat més repetit en la majoria dels seus encontres ha sigut l’empat. El veritable llast que els ha impedit eixir disparats en la taula. Per això durant el mercat d’hivern han contractat talent golejador que done sentit al desequilibri que aporten jugadors com Majewski.

El drama en la divisió viu en la part baixa. Middlesbrough, Crystal Palace, Preston i Sheffield Utd són els quatre clàssics que ocupen les cinc últimes places. El Sheffield , una mica distanciat, es troba per damunt del Boro (últim equip que es salva) amb soles un punt més. Lo tremendament llarg del Championship fa que encara no siga un drama donar un cop d’ull a la part baixa de la taula. A pesar que el cap ens indique que va a ser difícil que no caiga al pou algun d’ells.

Parlant de pous ens anem a la League One. On per a sorpresa, ens trobem als Saints en la cinquena posició, una mica despenjat dels líders. El Soton el passat any va haver de competir amb una sanció de -15 punts gràcies als seus problemes econòmics, i a pesar de tal hadicap, va estar prop de colar-se en els play-off d’ascens. Contant amb un partit menys que el Sheffield Wed (2º) soles està a dos punts de l’ascens directe, un ascens que pareix assegurat per al Brighton, que amb dos encontres menys comanda la taula amb suficiència.

Abandonant les illes i endinsant-nos en la gèlida Alemanya, ens trobem amb més problemes històrics. El Kaiserlautern va tornar a primera, però el Hansa Rostock va perdre la promoció baixant a la 3.lliga, on està bé situat per a tornar a l’elít. El Rin és un autentic drama. Colònia i Borussia Mönchengladbach tanquen la classificació d’una Bundesliga apassionant, on el Dortmund després de cinc anys lluitant en la part mitja-baixa de la taula apunta maneres per a alçar una nova lliga. Les zebres s’han reforçat amb Hanke, davanter del sorprenent Hannover (3º) a la recerca de gol que els done una salvació, com el passat curs, que es presenta agónica. Amb l’arribada de Idrissou via Friburg van arribar a escoltar-se veus que parlaven de zona UEFA. Cap barbaritat si s’analitza home per home la plantilla del Gladbach, encara que com a conjunt, deixa prou que desitjar.

Tant o més que el Colònia. Podolski no ha estat suficient per a alçar a un històric com Déu mana. Ja liquidat Soldo, la ratxa de resultats situen a les cabres penúltims, soles per sobre dels seus veïns de Mönchengladbach. En condicions normals ambdós equips haurien de salvar-se, ja que jugadors tenen.

En la 2.Bundesliga la història és molt diferent. El Herta a pesar d’estar vivint una xicoteta crisi de resultats, ha viscut gran part de l’any d’insultar als seus rivals. Encara que la relevació corre a càrrec del Erzgebirge Aue (antic Carl-Marx-Stadt) que intenta alçar l’orgull de la vella RDA, al costat del Cottbus, lluitant per les places d’ascens de les quals es troba a dos punts.

Una divisió per baix, el Dynamo Dresden intenta per enèsima vegada aconseguir un ascens que se li resisteix. A pesar del seu desastrós inici de lliga, ha arribat a estar 4 mesos invicte, situant-se en la llista d’espera per a arribar a la plaça de promoció, la més próxima en estos moments. Liderant la taula es troba el Rostock, escudat pel Eintracht Braunschweig (un dels primers campions en la història de la Bundesliga). El drama, resideix en Jena, on el clàssic CarlZeiss viu el seu particular viacrucis per a evitar el descens.

0 comments on “Històrics en problemes IX.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s