Coses de futbol Notes Soltes

La mentida de l’estadística.

Un tal Camilo José Cela va dir fa molt de temps que: “No es lo mismo estar dormido, que estar durmiendo.” Esta frase per a la història que ens va deixar tan celebre escriptor la podríem aplicar a esta nova moda nascuda a València de comparar a Emery amb Benítez. Ja de per si el simple fet de creuar a un amb altre frega l’insult. Ni és just, ni se li fa favor algun a l’actual entrenador traient en portada tal estupidesa, més si cap fent un joc de malabars numèrics per a no se sap molt bé que.

Emery té les seues tones de raons i de mèrits contrets per a justificar la seua etapa, la seua futura permanència i el seu treball, suficients en quantitat com per a evitar caure en un joc tan enganyós. Encara que anònim cal citar a l’autor d’aquella afirmació sobre els tipus de mentides que existeixen, la mentida mezquina, l’absoluta i l’estadística. Aquell que vulga fer un bonic joc de xifres que acudisca a la classificació. Veurà que el VCF és el quart equip menys golejat de la lliga. Ara fem una reflexió, defensem bé.? L’actual plantilla està rendint al 150%? Tenim un sistema defensiu acord al “millor València de la història”?. És este equip competitiu.? Si ho sustentem tot a les xifres, llavors no hi ha lloc per a la critica.

Navarro, Dealbert i Ricardo Costa podran gaudir per fi d’una vida agradable en la qual no hàgen de viure en constant judici públic. Un bon motiu per a que en el citat mig deixen de crucificar als nostres centrals, ja que ara, són ells els integrants del millor València de tots els temps. Ho son segons els seus arguments publicats. Es contradiran? Super!.

Em pregunte que tindrien que dir d’açò entrenadors com Víctor Esparrago, Alfredo Di Stefano o fins i tot Guus Hiddink, altres, que igual que Emery van viure tres temporades (quatre en el cas de la saeta) exitoses comparades amb l’actual. Contra ells no calfer una estadística?, a cas no seria just.? que hi ha dels seus percentatges de partits guanyats.? Hem arribat a tals cotes de surrealisme que allò de ser grans va deixar d’estar relacionat amb guanyar copes, ara, simplement fan falta sumar punts en una de les pitjors lligues de la història. Si esta és la defensa que li fem al bo de Unai, que no serem capaços de publicar el dia que baix mandat del diví (calb) hàgem de posar-lo a parir perquè interessa?.

Post-Data


Seguint amb les xifres, en el que va de 2011, el VCF Emerista calca els numeros del FC Barcelona. No crec que faça falta dir que les comparances, més que odioses, en ocasions provoquen vergonya aliena. A Rafa lo que es de Rafa, i a Emery lo que es de Emery. (I al Barça de Guardiola que li donen)

4 comments on “La mentida de l’estadística.

  1. L’autor ha eliminat aquest comentari.

  2. JF no se que has posat, però no fa falta que esborres res, ací pots dir el que vulgues sense cap problema. Aprecie més les critiques que les bones paraules.

  3. Hui, sense ànim de fer-me publicitat, he escrit sobre el tema de les comparances Emery-Benítez. Jo m'he referit al resultadisme i a les crítiques que he escoltat per la “flor” que últimament té el basc. No cal dir més, les comparances són més que odioses, ni els rivals, ni els jugadors, ni el club, ni tan sevol les competicions dels “dos” Valències, són els mateixos.
    Ja el que molesta és la complaença amb uns i la persecució cap a altres. I no estic defensant a un ni a l'altre.

  4. Me importa un pepino que tenga los numeros de Benitez. Emery no es ni un tercio de entrenador que el madrileño. Ni en preparación, ni en disciplina, ni en manejo de grupo humano, ni en racción…etc.

    Emery tiene sus cosas. Y creo que muchas veces vivimos en un permanente desquicio que nos hace pagar con él esta frustración que vivimos de ver que vamos hacia atraás, que otros nos van a pasar como aviones (como los equipos de los jeques) y que aqui vivimos enuna excusa y en un coformismo permanente.

    Pero una cosa es eso y otra salir con gilipolleces comparandolo con Benitez, es indignante.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s