Notes Soltes

Reduccionisme il·lustrat.

En cert país d’Europa – i no mire a cap – preguntar-li a un xiquet de 12 anys per un jugador de fa trenta-cinc temporades resultaria un exercici estúpid. No obstant això fer el mateix experiment amb altre xic d’idèntica edat en altres latituds et permet endinsar-te en un immens univers de coneixements llançats per una ment curiosa que ha crescut en el respecte cap al seu propi futbol. El desconeixement d’un i la informació d’un altre no soles respon a la carència o presencia pedagògica del pare, sinó també a la responsabilitat de l’entorn mediàtic en el qual haja crescut el subjecte en qüestió.

En cert país d’Europa – i no mire a cap – Helmut Rahn, Stanley Matthews, Günter Netzer, Peter Lorimer o Uwe Seeler no existirien, serien personatges quasi anònims, arraconats en destarotats altars alçats en poblats gals i venerats cada dia per menys fidels, víctimes dels seus pecats per negar-se a contribuir a fer més gran la llegenda del Cessar conqueridor. Les seues figures viurien opaques, vexades i subjugades a jugadors com Makelele o Sony Anderson, generals victoriosos del poder dominant.

En cert país d’Europa – i no mire a cap – El Liverpool, Dortmund, Girondins o la Roma veurien els seus èxits vexats, llançarien sobre ells insinuacions de dopatge, menyspreats per arribar al gol en quatre o cinc tocs en lloc de cent setze, silenciats fins a l’infinit mediàticament per a aprofitar com a carronyers les seues vergonyes, per molt puntuals o aïllades que estes foren, i contribuir a la campanya de difamació cap a aquells que troben la desvergonyia d’alçar la veu contra el negoci establit.

En cert país d’Europa – i no mire a cap – La FA CUP seria un torneig menyspreable i menyspreat, absent en la història del futbol patri i despullat de tot misticisme i glòria gràcies a les perllongades absències del conqueridor favorit, eixe que tantes ensomiacions d’índole sexual desperta en les consciències de certs racons de poder. En cert país d’Europa la cultura que ha donat el torneig més antic del món al futbol seria reduïda a la mínima expressió, despullant-nos dels seus centenars de moments épics i herois anònims fins a transformant-lo en un torneig menor.

En cert país d’Europa – i no mire a cap – The Damned United no s’hauria escrit mai. El seu entrenador, Brian Clough, seria una bestiola estranya engolida per la història, desconegut fins i tot per als seues propis fidels. Soles aquells que gosaren desenterrar la seua figura, ho farien per a posar l’accent en el seu alcoholisme. En cert país d’Europa, Bobby Robson no seria ningú a pesar dels més de 10 anys en el Ipswich Town i les seues sonades temporades en la Premier. I com ells, ni Udo Lattek, ni Hans Herberger, ni Ernst Happel.

Soles en cert país d’Europa – i no mire a cap- són capaços de menysprear el talent dels seus millors jugadors per no vestir samarretes determinades. Soles en eixe país, són capaços de descobrir el talent dels seus millors futbolistes quan emigren a una lliga superior, on de sobte, descobreixen i exalten les seues qualitats, com si per art de màgia, les hagueren adquirit durant el trajecte en avió.

Soles en cert país d’Europa – i no mire a cap – hauria lloc per a tant absurd i ment estreta, fins al punt de ser capaços de reduir-lo tot a dos ens que serviren d’eixos per a empetitir el seu futbol. Soles en cert país d’Europa, són capaços de fer tot això i tindre la desvergonya d’auto-proclamar-se la millor lliga del món.

3 comments on “Reduccionisme il·lustrat.

  1. La mejor liga del mundo. jaja, yo creía que era así, antaño, pero recapacitando solo tenemos la liga con los jugadores más caros del mundo.

  2. lo que tenemos es la mayor mierda del mundo. Me gusta eso de que cada dia hacemos más pequeño el futbol español.

  3. lo que tenemos es la prensa más ignorante y arribista del mundo.

    la vajeza gramatical y la porqueria de articulos que escriben da pena, es irrisorio que en internet y gratis encuentres material delicioso y en los diarios porqueria infumable !! aqui algo falla.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s