Coses de futbol

De resultats i sensacions.

Anit després del xiulit final els jugadors del Genk van eixir en estampida de la banqueta a abraçar-se amb els seus companys en el terreny de joc. Després de l’alegria, volta d’honor davant un estadi lliurat i ple d’orgull per una gesta històrica. Havien aconseguit empatar davant el València, el tercer classificat de la passada temporada en la lliga espanyola, el vuitè club d’Europa amb més títols continentals en les seues vitrines – per davant del Manchester United – el sisè amb més finals europees en el seu historial, el dos vegades subcampió de la Champions. Una imatge que defineix a la perfecció qui és el menut i qui és el gran.

Després d’acabar el partit els jugadors del València van abandonar el terreny de joc amb el cap baix, amb cara d’insatisfets pel resultat obtingut i amb una sensació de que este empat pot convertir-se en una llosa en el seu periple continental. Sensacions normals en aquells que es senten superiors en qualitat, quantitat i en joc mostrat durant els 90 minuts. L’estampa viva d’un colós que és vençut per un David.

Entre les alegries dels jugadors i aficionats del Genk i els caps baixos dels del València existeix altre grup de persones. Els repartidors de carnets, aquells que duen anys – des de l’arribada de QSF – intentant convertir al VCF en un club menut, en un paniaguat que traga l’autobús al carrer per fer-se “amb l’altra lliga” , al pur estil Vila-real.

El descontent per l’empat aconseguit a Bèlgica és la conseqüència natural que comporta ser grans. És la reacció vital que dóna un estatus que s’ha llaurat durant un segle de lluites, derrotes i èxits, encara que haja gent que això li moleste en gran mesura. No hi ha draps calents que servisquen per a justificar el contrari, ni per a convertir una entropessada en alguna cosa que no és. Anit el València va ser superior al seu rival, va tindre més ocasions per a dur-se els tres punts, li va faltar una miqueta de profunditat i sort, però tanmateix, no va aconseguir guanyar. El gol és la frontera que marca l’èxit del fracàs, és qui alça les decisions d’un entrador a l’hora de plantejar un partit en sàvies o desafortunades. És la linea roja en la qual viuen els grans i que han de creuar per a assaborir la glòria o quedar-se en el fracàs.

Segurament hagen mil raons per a justificar el resultat. Càrregues físiques típiques de l’inici de temporada, la falta de ritme per un inici de campionat interruptus entre vagues i seleccions, pessadesa de cames…etc Justificacions assenyades i plausibles, potser en elles s’amague la resposta al 0-0 d’anit. Però hi ha una cosa que té el VCF que fa que tot això quede en no-res, i és un estatus d’equip gran, i això, és suficient per a veure un empat davant un modest conjunt belga com un menut fracàs. El Genk probablement no torne a sumar en tota la fase de grups, i el calendari ha dictat que els alemanys visiten Bèlgica en l’ultima jornada. Este resultat s’ha convertit en un arma de doble fil que pot fer saltar per l’aire les aspiracions en la Champions League del València. Una derrota davant el Chelsea ens deixaria sense marge d’error en les tres següents jornades.

I eixe component, a pesar de bones sensacions, dominis i superioritats, és el que converteix dit punt en molt més negatiu de lo que al principi semblava. A pesar de les sensacions el resultat obtingut és roïn.

2 comments on “De resultats i sensacions.

  1. Me gusta el artículo porque por fin alguien se atreve a decir que el Valencia es un club grande, sobre todo internacionalmente, porque es cierto que en España todo se reduce a los de siempre y al Valencia siempre se le ha restado protagonismo, incluso en favor de otros clubs como Atlético que llevan años sin hacer prácticamente nada.

    Creo que el empate es un mal resultado, pero como grandes que somos hemos de ser capaces de ganar a los alemanes y poder hacerles frente al Chelsea con posibilidades de sacar algo bueno.

  2. a mi no m'agrada massa, està escrit com el cul, però bé , bàsicament l'idea es capta XD

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s