Coses de futbol Mi Querido Tiburón.

Llorente no és alemany.

Es poden reduir costos augmentant la inversió? En aparença pot semblar il·lògic, però sobre eixa premissa es basa el miracle alemany en l’era de les recessions. Mentre en l’Europa de l’euro no cessen de parlar-nos de retallades, acomiadaments, abarataments i altres discursos que amoïnen al més pintat, en el món centreeuropeu la política d’empresa es basa en l’optimització dels recursos i en la modernització de les seues cadenes de producció. Una filosofia representada comunament baix l’al·legoria del foli: no deixes d’invertir en folis per a estalviar… compra de nous i aprofita les dos cares.

Un model que no és aliè al seu futbol, havent trobat en el Borussia Dortmund el primer profeta. El club de Westfalia va evitar la desaparició en 2003, i una vegada estabilitzat, va reorganitzar les seues despeses – ergo no les va eliminar – per a dirigir-les principalment a dos àrees: La professional i l’acadèmica. Menys estructura administrativa però més dinàmica, millor pagada, millor equipada i més qualificada, que es va acompanyar amb una forta inversió per a modernitzar l’àrea esportiva: Una acadèmia amb més professionals i millors recursos en captació i secretària tècnica. Els seus fruits van tardar just set temporades en arreplegar-se, les mateixes que va tardar la primera generació nascuda del nou model a donar el salt al primer equip i guanyar el titol de la Bundesliga.

A esta nova moda s’acaba d’unir el Schalke, – unint-se al grup dels Gladbach, Hamburg, Nürnberg, Stuttgart, Dortmund o Werder – antany famós per les seues grans inversions en la contractació de jugadors. Recentment el CEO del club miner va anunciar fortes mesures econòmiques per a reorganitzar la despesa de l’entitat – atenció al detall, no hi han retallades, sinó reorganització de la despesa – lo que afectarà al primer equip gràcies a una dràstica reducció en el cost de plantilla i en l’adquisició de jugadors – ja no pagaran grans traspassos – per al pròxim curs. El nou model que es pretén implantar es recolza en el mateix decàleg que impregna l’Alemanya de hui dia: Renovar la cadena de producció amb maquinària d’última generació per a una millor, i més eficient, activitat.


L’entitat minera invertirà prop de 13,5 milions d’euros – ací aterra lo que se li retalla al primer equip – en les pròximes dos temporades que seran destinats a contractar personal qualificat per a la seua escola, dotar-la amb l’última tecnologia, augmentar la seua xarxa de captació i a crear una millor i més àmplia secretària tècnica, a més, d’augmentar la seua ciutat esportiva amb millors instal·lacions. Un pla que pretén arribar a el seu colofó final en 2016 amb la construcció d’un estadi per a 10 mil espectadors, per al qual, ja està buscant finançament.

Menys cartera i més pedrera, és el discurs que sobrevola el futbol en crisi i que està calant cada dia més en diverses potències mundials. Encara existint una crua realitat que ens adverteix de que fins per a fabricar talent cal realitzar inversió, però per desgràcia, esta, sempre es traduïda en la majoria d’institucions com una despesa. Darrere de la qual, s’amaga el veritable motiu baix el qual sustenten tota política de reducció i retallades en les escoles.


Curiosament errar per falta de recursos en el seguiment de jugadors, no conèixer la seua cara B, o no conèixer els moviments d’altres competidors, acaben traduint-se en despeses majors, i a més, sense cap retorn. A quants tècnics es podrien haver pagat amb la prima de fitxatge del Chori Dominguez? I amb la seua fitxa? Que beneficis es van a traure d’este jugador, i quants s’han tret per Isco o es van a traure per Jordi Alba?

Ni un comptable, i damunt a temps parcial, pot estar dirigint l’escola del VCF, ni la secretaria tècnica en temps de necessitat pot estar formada soles per quatre persones. En un moment d’estabilitat – i això es desprèn de les eufòriques declaracions del president- deuria de ser el moment idoni per a crear un pla de pedrera amb el qual començar a construir les bases del futur.

2 comments on “Llorente no és alemany.

  1. Te vamos a hacer embajador oficial de la Bundesliga. Buen artículo Desme, el VCF debería hacer lo que comentas. Al final las canteras son buenas o no en la medida en que se da oportunidad a los canteranos de demostrar que pueden jugar a primer nivel, o no. Si no hay oportunidades reales no hay cantera que valga.

    pd: por cierto, el Chrome dice que est página está en catalán, y que si me la traduce. Le metemos una querella o qué?

  2. Ojo que Paterna a pesar de totes les barrabassades que s'han fet històricament i més en els últims anys continua funcionant i donant jugadors. Imagina si es posara algó de criteri, més inversió i millors medis al abast lo que podria donar de si.

    PD: google sempre ha sigut molt catalaniste !! XD XD

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s