Coses de futbol Notes Soltes

No li toques els Haedos a Valdez

Donant-li minuts, és més probable veure’l amb el cervell penjant del seu occipital dret que apareixent entre els quinze màxims golejadors de la lliga. Valdez mai va ser de ficar gols, i potser tampoc davanter. A Bremen va coincidir amb una dupla irrepetible formada per Klose i Klasnic que el va portar en busca de minuts al segon equip, i tot i que aquell ballet perfecte que va construir Schaaf es va descompondre no li van deixar lluir el numero nou, el seu paper era altre.

El paraguaià és un d’eixos que va nàixer per al estrelat però que la vida es va obstinar a atrapar-ho en escenaris complicats. El seu fitxatge pel Dortmund va coincidir amb els primers alens d’un equip de púbers comandats per un entrenador boig. Aquell Borussia tenia futur, sí, però vivia a cavall entre la condemna pels excessos del passat i la construcció d’una nova identitat. Per exigències del guió Haedo va formar trident amb Zidane i Petric, caent a bandes, baixant a rebre i donant l’última passada, pegant-se amb els centrals per a que l’egipci entrara com una exaltació des d’arrere, fent el treball brut per a que el balcànic poguera traure a relluir el seu arc de Robin Hood e il·lustrar les portades del dilluns.

Eixe component tràgic ho va portar sempre a l’extrem, a manera de DNI pegat en el front. La seua tasca fora de l’àrea la va desenvolupar a la perfecció, sent la seua relació amb l’hàbitat del davanter pitjor que la dels Rupert. Atresora un talent ocult que el fa capaç de colar una falta directa des de 30 metres que desvirgue amb precisió de cirurgià l’escaire, i a continuació, fallar en la mateixa línia de gol a porteria buida, trencant-se el creuat si fa falta per a completar l’actuació. I tot en el mateix minut. Ell és així, tan enginyós per a assistir de taló com per a enviar-la fóra de l’estadi estant a dos centímetres del porter. Va nàixer per a que el batejaren Julio Salinas però els seus pares es van decantar per Nelson Valdez.

De tots els jugadors haguts en l’orbe, potser, ell, siga l’únic amb ADN Mestalla. Capaç del millor i del pitjor, amb un caràcter lluitador i una capacitat de treball que no soles li ha fet sobreviure als dos escenaris més exigents de l’Europa central, el Weser i elWestfalen, sinó a més fer-ho sent estimat pels seus partidaris. Este guaraní amb cara d’estar apunt de prendre la primera comunió posarà en peu l’estadi, si no arriba mutilat. Uns li xiularan per ser tan negat amb el gol, altres li aplaudiran per eixir en llitera amb la samarreta tacada per la seua pròpia sang. No entén el futbol d’altra manera.

És d’eixa classe de gent que es guanyen el seu sou, com aquells jugadors que sempre va tindre el València CF i que en els últims temps tant trobem a faltar. Perfecte per a ser parella de Soldado. Perfecte per a completar un bon equip e ideal per a educar a Alcacèr en absència de pressió.Encara que la seua alta intensitat sobre la gespa li fa assemblar-se més amb Feghouli o Guardado, jugadors que desgracien a qualsevol que es pose al seu costat fent-los creure que una espècie de Bilardo eixit del no-res els ha posat plom en les botes.

Als que agraden de veure a un lluitador realitzar l’enèsim miracle de la seua carrera abans que a Messi anar-se’n de set defenses i col·locar-la amb un subtil toc sabran apreciar el treball d’un jugador sense molt de gol però sobrat d’ofici i amb la sang calenta.

Ací, des de ja, ho adoptem com a mascota. sempre hem sigut molt de jugadors maldestres amb possibilitats.

4 comments on “No li toques els Haedos a Valdez

 1. Jose Ramón Fuertes

  A mi me recuerda a Angulo pero en paraguaio… no se, no me motiva su fichaje. Pero bueno, no creo que el delantero sea nuestro principal problema,en ataque (y más cuando se recupera Canales) tenemos opciones para aburrir. Yo prefiero gastarme el dinero en un buen lateral (en realidad hubiera preferido gastarmelos en un buen MCD.. pero en fin)

 2. Valdez siempre jugó acompañando a alguién -> a Klose o Klasnic (les daba refresco) cuando se fue Klose ficharon a Pizarro, en Dortmund con Petric o Zidane, en el Hercules con Trezeguet, en la selección con Roque Santa Cruz…

  No se realmente lo que buscan, porque esto está siendo todo un poco quilombero este verano, pero intuyo que Pellegrino va a jugar mucho con 2 puntas, un 4-4-2, por eso encaja más Valdez que GAmeiro (que es más clon de SOldado) y por eso también se queda Alcacer.

  Si fuera a jugar con un solo delantero no creo que se fichara nadie quedandose Alcacer, y más teniendo a Jonas y las opciones de mediaspuntas…etc.

  Esperaba más calidad, pero bueno, no me desagrada, aunque hay que estar atentos a como llega fisicamente, no es un jugador que haya envejecido muy bien que se diga.

 3. Coincidesc en lo dels dos puntes, a mi també m'ho pareix, i més llegint l'entrevista a Jonas en Super on diu que Pellegrino li demana jugar més prop del punta i no tan endarrerit com volia Emery.

  Crec que el major problema de tot este rebuig contra Valdez naix pel caramelet que ha estat tot l'estiu Gameiro i cessions per a enganyabobos de Dzekos…etc

  No em preocupa la davantera , i Valdez té els mateixos numeros que tenia Aduriz, i per al meu gust el guaraní és molt millor jugador, te fa 13 gols per temporada si li dones partits.

  El dubte que tinc és com es troba tant físicament com mentalment. No sé res d'ell des de fa temps. Si està al 100% i mentalment predisposat, serà un jugador que aporte moltes coses, i com dic, acabarà alçant a Mestalla, es la classe de jugador que agrada, molt Kily, dels que va a totes i ho dona tot, posa la cama, es baralla amb els centrals… te males puses…

 4. Impresionante la vida que ha tenido este hombre. Dudo mucho que sea la clase de delantero que necesitamos.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s