Coses de futbol

Sobre sensacions tèrmiques

Mentre’s uns van traure les ungles al maig amb la intenció de lluir-les fins a pasqua, altres, continuen dibuixant Montjuics sobre caps aliens en forma d’aparicions marianes. Entre tant de soroll, el VCF només suma quatre punts menys que la temporada passada a estes altures havent passat per eixos dos camps dels que sempre ix victoriós, i amb la gorra. Res diferent al que haguera ocorregut de donar continuïtat al castigat entrenador del Spartak. Potser el fet diferencial, més enllà d’invencions piadoses de qui vol veure més del que hi ha, residisca en que l’Atlètic colidera la taula en lloc de fregar els llocs de descens, i el Sevilla, en forma de càstig cap al seu president, ja no visca instal·lat en la mitja-taula per a fundar crisis que li permeten ser protagonista a Madrid.

Les ventafocs disfressades de Llevant ja no enganyen a les classificacions. Però ací segueixen els horrors defensius, canviant el rumb del relat després d’avortar un 1-1 amb la punta del peu. Estos dies de dents atapeïdes i crispacions artificials hauran servit als nous per a aprendre que ací la derrota sap a catàstrofe, i la victòria comuna, a dolça rutina. És el preu a pagar per enfundar-se una samarreta amb pes d’ànima e historia que defensar. Una benvinguda radical a l’elit, lluny de la pau d’un Coliseum per omplir que els contemple amb indiferència.

Entre els que s’aferren a un clau cremant, i els que maleeixen l’hora que l’apocalipsi va decidir prendre’s un piscolabis, Pellegrino ha de modelar un equip analfabet en conceptes defensius, de mentalitat feble, que no li ha permès ni tan se vol el luxe de poder enviar a la merda a més d’un. Va ser sobre el dur camp de Minsk on la infermeria li va deixar introduir variants, inventar-se un triangle que subjectara a l’equip en la medul·lar i centrara a un Soldado obstinat a enganyar al proïsme amb les seues visites a la banda. I va guanyar. Amb un Tino, que lluny de parèixer un pollastre sense cap, va aportar criteri amb el baló en moviment ocupant una posició més d’acord amb el seu rol.

A l’espera d’un barrilete cósmico que adquirisca ritme i pose en pompa el seu cul per a convertir-se en mig equip esta massa amorfa va deixant veure algun peu i algun cap que ho aparten lleugerament d’eixa indefinició que ho ha tingut vivint entre el passat i el futur. Però no hi ha prou. Un bon partit no mata la irregularitat i menys en un grup que encara no sap salivar quan l’olor a sang fresca arriba a les seues fosses nasals. Per això este castell de naips edificat sobre un remat de cap tardaner pot dur a enganys als més creients.

El període d’aprenentatge no ha arribat ni al seu equador, i a Sevilla, més que una consolidació el probable és observar una nova regressió d’un equip obligat a trobar-se sobre la marxa, resant per aconseguir un colp de talent engendrat en un púber que li aporte l’espurna necessària que es requereix en les altes instàncies. Hi ha encara molt que perdre abans d’arribar a la maduresa, i eixe gest de proximitat amb les metes en una etapa de construcció revesteix de superioritat a un equip que està lluny de donar tot el que amaga.

Continuem deixant-los perdre en pau.

4 comments on “Sobre sensacions tèrmiques

  1. No se ha hecho nada aún para estar tranquilos. Pero al menos ya se ha visto un cambio de rumbo que de certificarse en Sevilla podría permitir al meno un poco más de tranquilidad al técnico para aplicar cualquiera que sea su plan.

    De momento han reaccionado y nos han despertado algo del hambre que habíamos perdido por ver fútbol.

    Pero lo más importante es tener paciencia y no quedarse solo con los próximos resultados ya que seguro tendremos tropiezos en el intento de volver a ser un grande.

  2. El peu de Alves ens assenyala(à) el camí

  3. rourevalencià

    Tu sempre a la contra xD Està bé repetir lo del Bar-drid però si sols vas treure 1 punt no entenc l'argument. Jo m'espere un messet més per a valorar amb fonament.

  4. Casi premonitorio diran, pero no es mas que sabere ver que ni hay equipo ni entrenador, y que lo ilogico seria esperar victoria alguna.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s