Coses de futbol

Passar-li, al VCF no li passa res

Més enllà de traçar una estampa tàctica coherent el repte de Pellegrino és esfondrar el mur mental que tenalla a un grup que poques vegades arriba a creure en sí mateix, incapaç de mantindre una intensitat vital per a no mostrar-los com el que són, jugadors limitats sense cap dotació especial que els diferencie del cuer de la classificació. Lluny d’eixa acceptació de les pròpies barreres la plantilla que té entre mans el flaco viu feliç d’haver-se conegut, engreixant entre uns egos que no els deixen veure la duresa que plasmen els seus CV, el document que testifica que on ells veuen déus, la realitat mostra fracassats banyats amb gotetes de glamour prefabricat.

Potser el primer pas per a virar un rumb erràtic seria fer-los veure a la majoria d’ells que de no haver-se trobat un VCF arruïnat estarien veient la Champions per la tele, vestint la samarreta d’aquells equips que veritablement s’adapten al seu nivell, en lloc de tindre el privilegi de saltar al Allianz Arena portant l’oval coronat pel ratpenat. Però seria un exercici d’hipocresia, ja que ningú en l’entitat té la categoria moral suficient per a interpretar dit paper.

Fa massa que les plantilles es confeccionen cercant el pelotazo financer que mantinga viva una bombolla dins d’una altra ja esclatada en lloc de construir un roster competitiu. Preguntar que li passa al VCF seria fer una pregunta retòrica ja que passar, no li passa res. Està en una situació lògica, el cas estrany, seria el contrari. El cas estrany seria que un club desnaturalitzat, havent venut la seua identitat i els seus valors en el rastre per quatre perres, sense discurs, ni relat, reflectira sobre la gespa un extrem compromís i una inesgotable exigència que evitaren la relaxació d’un equip donat a prendre’s vacances quan la critica general els fa creure que ja han complit amb la seua obligació.

Una entitat que no posa en valor la seua marca, ni es fa de respectar, que lluny d’imprimir un segell propi en uns jugadors nouvinguts els adverteix que aterren en un manicomi, no se li pot demanar més que fer el ridícul cada dos per tres, deixant-los que es mostren, com equip vulgar que és, davant els més grans per por ha fer el major dels ridículs, ensenyant sense saber-lo l’únic camí per a que una plantilla sense peces determinants puga arribar a la glòria: la intensitat, el joc col·lectiu, el bloc.

I d’això tenim molta culpa “els demés”, incapaços de saber anteposar el club a les persones, temerosos de dirigir les critiques cap a un grup de milionaris que decideixen per l’article 33 desconnectar quan a ells, i no als interessos de la institució, els convé, tan abstrets en el seu interès individual que són incapaços de veure la importància classificatòria que tancava l’encontre en La Rosaleda. Ensimismats en eixe segell al seu passaport que els diu que estan ací de passada per a guanyar-se una millor fitxa en altres latituds.

Exercim, o presumim, d’una falsa exigència, soles reflectida cap a l’inquilí de la banqueta, negant-nos a estendre-la cap a la tribuna i la gespa com si alguna por infantil ens ho impedira, sense voler comprendre que l’èxit és una coreografia bé executada que implica a múltiples actors, deixant al jugador del VCF vivint massa còmode en la catàstrofe. I així estem.

5 comments on “Passar-li, al VCF no li passa res

 1. Si els jugadors del VCF tingueren una mare com déu mana, assaltarien el telefon per a dir-lis: “Fill, deixa-ho ja i posat a estudiar”

 2. Estic d'acord en el que dius dels jugadors però l'entrnador té bona cosa de culpa,no ha eixit a jugar amb dos davanters en quasi cap partit fora de casa i eixa mentalitat amarrategi fa que no em guanyem cap fora.El Vcf és un equip que juga bé en atac i fatl en defensa,si li lleves l'atac a l'equip estas perdut.A banda Valdez no és cap killer de l'area

 3. No crec que el vcf tinga massa que aportar fora de casa amb esta plantilla. No hi ha cap jugador capaç de desbordar, ni de ficar un passe en profunditat. I entenc que Pellegrino busque la solidesa mirant puntuar abans que proposar. Este equip es molt pitjor que el del any passat, no tens alternatives al mig del camp, estas jugant amb parxes, amb tios com Gago o Tino que s'anulen mutuament, quan deurien de ser acompanyants d'un Oriol un Maduro o un Topal.

 4. La causa del último ridículo está en las pocas ganas de sacrificio, la poca mentalidad ganadora y la poca calidad de la plantilla. Pero claro, es que todo viene de la incapacidad o mala gestión de la directiva.

  Al técnico se le podrán achacar errores, pero personalmente no tiene mucho que reprochar hasta ahora. Lo único que le diferencia de Unai es haber perdido algún partido más fuera, ojo!, con solo 6 meses como entrenador y con un equipo como dice Desme significativamente peor que el que gozó el vasco año tras año.

  Hay que ser conscientes ahora si, de que tenemos una plantilla limitada y en muchos puestos un solo jugador capaz de dar cierto nivel competitivo y para esto no hay soluciones mágicas.
  Habría una posibilidad que se comenta en el artículo: Que hubiera un compromiso por parte de los futbolistas hacia el club, la creencia en un proyecto y en conseguir un objetivo y no solo en exhibirte en varios partidos escaparate para conseguir un contrato en otro equipo millonetis de turno. Y esto último es difícil debido de nuevo a la “magnífica” gestión Llorentil

 5. Jose Ramón Fuertes

  Creo que ha todos nos quedó claro el dia del Bayern lo inferior que es este equipo, esa sensación de pobreza ante unos jugadores limitadisimos que tenian enfrente a otros que demostraban con muy poco su mayor calidad individual. Fue una bofetada de realismo que esta mierda de liga se encarga de esconder en el dia a dia.

  Coincido en lo de que esto tiene que ser un algo que emane del club.. pero es que nunca ha emanado del club… Fueron gentes como Cuper , Ranieri o Benitez los que tuvieron que lidiar ellos solos con la bestia.. su suerte que encontraron una mayoria de jugadores en el vestuario que queria lo mismo.. gente sana, comprometida y ganadora.

  Ahora no hay más que advenedizos, atontaos y jugadores sin calidad, lmitiaditos.. se me parte el alma al ver a Barragan con la camiseta del vcf…

  Mal lo tiene Pellegrino como no empieze a dar hostias y a sacar el latigo.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s