Ball de Torrent Coses de futbol

No és valencianitzar, és altra cosa

Immersos en la pitjor crisi estructural en l’història de Paterna, de cop i volta, a base de titular, hi ha qui vol fer-nos partíceps d’una valencianització radical de la plantilla no més perquè sí. Mentre al Mestalla juga un centreamericà de vintitants que va costar dos milions d’euros i jugadors que albiren la trentena procedents d’Oriola, amb portuguesos estranys i de dubtosa vàlua, quan un grup de voltors campen a plaer per la Ciutat Esportiva duent-se en quantitats industrials talent cap a La Masia per a cobrar la suculenta comissió que el club català dispensa, amb una direcció de la pedrera escapçada, arcaïca i esquizofrènica on hui es fa A i demà J per que a una tertúlia de bar algú proposa una idea que li agrada al amic del que mana, cal valencianitzar un equip que sempre fou d’argentins, asturians o bascos i molt poc de valencians.

Debats èpicament absurds que ens duen a inventar un baló d’or perquè a Algèria tenen un per a ells, ! Què s’hauran cregut ! , i on la moda culé que ho envaeix tot duu a abraçar l’estupidesa ennuvolant el poc judici que alguns atresoren i que no els deixa veure l’inversió estratosfèrica del FC Barcelona en la seua pedrera i el solgut pla elaborat fa 25 anys que ara està donant els seus millors fruits. Quin pla té Paterna?, Quina idea de futur, quan hui se’ls diu que juguen així i passat d’altra forma? Amb 15 canvis de directors en 6 anys, desmantellament de la xarxa de captació, tancament de la residència, tirant al carrer entrenadors i físios, pagant misèries als que es queden, limitant les hores d’entrenament per a estalviar llum, amb camps deplorables per falta de cuidats on els representants i els pares tenen més poder que els entrenadors, On es pretén arribar?

Quan ni tan sols Michel és imprescindible al millor Llevant de la història (tretzè jugador amb més minuts, ha jugat menys que Barragán al VCF) es pretén repescar al vintè mitja punta per a un equip que té carències immenses en totes les posicions menys en aquella que ocupa l’ex-jugador del VCF. On els que hui s’auto-proclamen altaveus de l’afició plantant en boca d’estos la valencianització de l’equip amb fitxatges com els d’Albiol (1,8 nets a cinc anys més traspàs superior a set milions) Jose Enrique (dels millors laterals esquerres de la Premier amb una fitxa de 3,5 nets i consolidat al Liverpool) o Bruno Soriano (el Vila-real va rebutjar ofertes de 12 milions del futbol rus este estiu) són els mateixos que ataquen als que ara diuen representar quan es manifesten en un estadi en contra de la gestió del club al crit de “viuen d’esquena a la realitat econòmica del València CF”.

Quan a Paterna es feien les coses bé sempre va donar jugadors per al primer equip, sempre, en quantitat, uns valien, altres no, alguns havien d’eixir per falta de lloc, inclús podent tornar, però sempre va complir amb la seua comesa. En els últims deu anys ha donat més de 135 milions d’euros en traspassos, i fins a 2008, va fer del València CF l’equip amb més canterans de primera – obviant al Athlètic – juntament amb el Barça, fins i tot superant-lo en molts moments. La Ciutat Esportiva sempre va estar quan se li va reclamar, el que no es pot pretendre ara és que després d’empobrir-la, reduir-la i arraconar-la et nodrisca de jugadors.

La valencianització del primer equip s’ha de fer via Paterna, amb inversió, elaborant un pla estratègic a llarg termini i no amb improvisacions ni capritxos d’última hora. Este nou viratge forçat en el rumb erràtic que duu emprès el club no respon a cap idea meditada sinó a la incapacitat per a solucionar problemes i explicar-los. Darrere de Michel i Xumetra no s’amaga cap desig de cap tipus, sinó la constatació d’un fracàs que ens durà a contar amb ells perquè possiblement no podrem aspirar a res millor.

9 comments on “No és valencianitzar, és altra cosa

 1. Curiosament esta fervor per la valencianització naix d'una roda de premsa de dos jugadors amb influència en certs mitjans i representats per una família que té en cartera a la majoria de futbolistes de la terreta

 2. No sé si voy a saber explicarme, pero lo de la cantera del VCF, es digno de estudio, ahora en los malos momentos económicos y deportivos es cuando nos acordamos de la cantera, sobretodo porque se piensa que bastantes de los jugadores fichados en estos últimos años no están dando el nivel exigido, de acuerdo al desembolso económico realizados en cada caso, no voy a dar nombres, de todos es sabido que entre 7 u 8 jugadores no son válidos para este equipo, y que para el nivel deportivo y de compromiso con el club que dan, se prefiere un jugador de la cantera.
  Pero, como bien dices no hay un plan en la cantera, bueno sí hay uno… destrozarla.
  También recuerdo unos pocos años atrás en los cuales aún daban el salto al primer equipo algunos chavales del filial, y también recuerdo cuando perdían algún balón, erraban un mal pase, un tiro a puerta que llegaba hasta la grada Gol Gran…. pero la afición sabía perdonar estos errores con una dulce melodía… silbidos de apoyo.
  En los buenos tiempos, lo de subir un chaval del filial al primer equipo, era una anécdota simpática, pero aquí queríamos fichar a los mejores jugadores europeos. Nos hemos convertido en un club poco narcisista, somos una tierra de fanfarria y de traca, nos viene en los genes.
  No hay voluntad para armar una buena cantera, no hay directrices, no hay paciencia para que los chavales den el salto en las mejores condiciones al primer equipo.
  No hay nadie que lo diga en voz alta en las Juntas, esas mismas en las que algunos esperan que Paco Roig destape la caja de los truenos y otros que Llorente haga un chiste gracioso.
  Hablamos de subir chavales de la cantera, pero alguien se acerca a los terrenos de Paterna a ver los partidos del filial y comprobar el nivel de los jugadores.
  En definitiva, creo que todos debemos hacer un análisis meditado y reconocer nuestra parte de culpabilidad.
  Yo si quiero tener una cantera productiva, me da cierta envidia el Barça en ese aspecto, lo ideal sería un equipo de canteranos, pero me conformo con 7 u 8 canteranos aderezado con algún producto nacional y con algún foráneo que eleve el nivel del equipo.
  PEPELU

 3. No recorde cap xiulit a un d'estos.. a Isco se li va xiulaR? a Michel? a Gavilan? a Silva? a Farinós (que debuta i no té altra que furtar-li un penal al Burrito XD)…

 4. Miroslav

  La Real (ojito con Pardo, que me ha dado cositas de buen jugador), Osasuna, Español, Bilbao, Barcelona…clubes con una cantera con personalidad, identificada con el 1er equipo, donde se puede promocionar y donde los chavales entran con ilusión y no pensando en largarse a los 17 desde el juvenil a donde sea.

  Y tú tienes más medios que muchos de esos clubes, para apostar por lo que te decía antes y mantener nacionales e internacionales de nivel Champions o aspirantes a champions, que te hagan no ser un Español más y ser un VCF con peso de la propia cantera.

  No todo es quitar sueldos altos y sustituirlos por sueldos bajos y no fichar y sustituirlos por canteranos. Eso es “LLorentiano”, “amortizador”, de economía de mesozoico. Hay otras muchas cosas, que a su vez permiten tener una buena plantilla pero que cuente con la cantera.

  Dicho, parece una revolución, pero en realidad son 4 cositas:
  – Un entrenador de club.
  – Un DD que trabaje codo con codo con ese entrenador (y no con el Presidente caciquista)
  – El propósito de club de contar con los canteranos.
  – Más medios en la cantera (unos pocos fisios más y algún medio material más no te arruinarán)
  – Una red de ojeadores por diversos sitios. Asociados al club. Que cobren a % de lo que traigan “valido” o como sea. Exjugadores, entrenadores de clubes pequeños…lo que sea.

  Y ya.

  Todo lo demás…lo propio de un club como el VCF. Fichajes, jugadores, sueldos…lo normal. Solo que todo lo anterior y no fichando Parejos por Iscos.

 5. Yo he visto en primera persona, como se silbaba a Angulo, Mendieta, Farinos, Pablo, Curro Torres, Garrido, Albiol, incluso a Silva. Y mis sofocos me ha costado.

  Y maldecirlos cuando no daban un pase bien.

  Evidentemente no 45.000 espectadores, pero sí muchos.

  Coño aquí se silba incluso si el bocata que te llevas no es del agrado del personal. XDD

  Y frases del estilo:

  – Este tío es muy malo, ó está muy verde y no vale para el VCF.

  ó esta otra:

  – Mejor cederlo a algún equipo para que se haga como jugador, y luego si tenemos suerte los engañamos y lo vendemos.

  A esto me refería.

  Esas 4 cositas que ha comentado Miroslav son las ideales.

  PEPELU.

 6. Tot, tot, no home… a Cristiano Ronaldo no li xiulem com si fan al Bernabéu.

 7. Jose Ramón Fuertes

  Yo creo que TOCA valencianizar la plantilla, pero no por patrioterismos de opereta que no van a ningún lugar sino por necesidad.

  Se trata de hacer un club viable desde el punto de vista económico y para ello es imprescindible contar con una base de jugadores de cantera complementada con gente de fuera, sea española o extranjera, que de verdad valgan la pena pues está claro que con 22 valencianos nos vamos a segunda de cabeza.

 8. Lo de no apostar por la cantera solo tiene una justificación. No es algo que de pasta a tantos chupopteros de las comisiones de los grandes fichajes. No se puede hacer tanto negocio por traspasar y vender. stá claro. Solo con lo que se invierte en cualquier fichaje de medio pelo (llámese Cissokho, Parejo, Piatti, etc) que no rinden como deberían se puede mejorar mucho una cantera.

  Con la diferencia de que solo un crack que salga de Paterna reporta unos beneficios muy superiores a lo invertido en Paterna.

  Feliz año y ojalá se imponga algo de cordura en este club

 9. Feliz año Angel, i un dels repersentants es Minguella. El barça té uns quants que fan també de “ojeadores” i per cada jugador que li porten si es queda a La Masia li paguen. negociet tri-li-li…

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s